Onze werkwijze en methoden

De Child’space methode.

De ontwikkelingen die een kind in de eerste twee jaar doormaakt, zijn erg belangrijk voor het latere functioneren. De groei op lichamelijk, motorisch, emotioneel, sociaal en intellectueel gebied vormt een geheel. Met Child’Space gebruiken we beweging, aanraking, communicatie, zang, ritme en spel om al deze gebieden te stimuleren. Zo ondersteunen we de ontwikkeling van je baby.

 

Child’Space is geschikt voor baby’s die zich normaal ontwikkelen, maar ook voor baby’s en oudere kinderen die extra aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan kinderen met een slechte start, die te vroeg geboren zijn of die in een ontwikkelingsstadium zijn blijven steken.

 

Niet alleen de baby’s hebben veel baat bij Child’Space. Ook de ouders! Als je leert hoe je de ontwikkeling van je baby optimaal ondersteunt, krijg je meer zelfvertrouwen en plezier in het omgaan met je baby. Je leert de juiste balans tussen helpen en zelf laten doen. Want je kind leert ontzettend veel door gewoon dingen uit te proberen. Te veel helpen zou dat leren alleen maar belemmeren.

 

De Child’space methode is ontwikkeld door dr. Chava Shelhav, een van de leerlingen van Moshe Feldenkrais. Dr. Chava Shelhav heeft tientallen jaren ervaring in haar werk met de Feldenkraismethode onder andere met baby’s en jonge kinderen. Op basis van deze ervaring heeft ze Child’Space ontwikkeld voor baby’s en kinderen tot twee jaar.
 

Hoe gaat een les?

Eerst kijken we naar de baby’s en maken we contact. Dan laat ik zien, hoe je door aanraking baby’s kunt leren hun lichaam beter te voelen. Vervolgens worden ze op een speelse manier uitgenodigd te bewegen op het niveau waar ze aan toe zijn. Door middel van onze stem, ritme, gezichtsuitdrukking en spelen in verschillende houdingen wordt de ontwikkeling van gestimuleerd. We laten het kind ook vrij bewegen en spelen om te kunnen experimenteren.
 

Voordelen Child’space

  • Het helpt je kind op een speelse manier in zijn of haar (motorische) ontwikkeling.
  • Het verbetert de mogelijkheden van je kind om zelf te bewegen, praten, denken en evenwicht te bewaren.
  • Je leert hoe je het beste je kind kunt vasthouden, dragen en ook hoe je kunt spelen en contact maken.
  • Het verrijkt de relatie met je kind.
  • Het stimuleert zelfvertrouwen en onafhankelijkheid.
  • De Child’space methode dwingt het kind niet. We laten het dingen ervaren, waar het op dat moment zijn voordeel mee kan doen
  • We zien het unieke kind in zijn geheel.

 

Wie ben ik?

Ik ben Karin van Teeffelen en sinds 1983 fysiotherapeut. Tot 1995 heb ik in Duitsland 12 jaar baby’s en kleine kinderen behandeld met de Bobath-methode.

Vanaf 2012 ben ik Feldenkrais-docent. Hierbij wordt ook uitgegaan van de (motorische) ontwikkeling, die we allemaal hebben doorgemaakt.

Sinds 2017 ben ik bezig met de Child’space training.

Ik vind dat meer ouders en kinderen het verdienen om de principes van de Child’space/Feldenkrais te leren kennen.

 

Praktische informatie.

Er zijn individuele en groepslessen mogelijk. Voor groepslessen vraag ik je zelf een groepje samen te stellen met andere ouders met baby’s, die ongeveer even oud zijn.

Voor individuele lessen kun je je via de website of telefonisch aanmelden.

Voor prijzen, kijk op de prijslijst

Reacties van ouders:

Wat leuk om zo met mijn dochtertje bezig te zijn.

Marieke

 

Ik wist niet dat ik zo veel en zulke leuke dingen kon doen om mijn zoon Mike te kunnen helpen.

Robert

 

Ik voel me veel zekerder van mijzelf als moeder.

Anja

 

Ik was veel te voorzichtig met mijn kind. Je hebt me laten zien hoe ik zijn zelfstandigheid kan stimuleren. Leuk en heel erg nuttig!

Sybil